Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Povedali o Jeffovi Buckleym

.peter Bálik .časopis .hudba

Povedali o Jeffovi Buckleym:

Bono:
„Jeff Buckley bol čistou kvapkou v oceáne hluku.“

Eddie Vedder (spevák Pearl Jam):
„S Jeffom som sa stretol iba raz. Rozprávali sme sa a medzitým džemovali. Vtedy mi zahral aj našu pesničku Indifference, nikdy nezabudnem, ako krásne ju zahral, doslava mi to vyrazilo dych. Stretnutie s ním bolo jedným z najpamätnejších momentov v mojom živote. Škoda, že som ho už viac nestretol.“

Jimmy Page (Led Zeppelin)
„Album, ktorý som počúval 18 mesiacov v kuse, je Grace. Bol to geniálny spevák. Keď sme boli s Plantom na turné v Austrálii, šli sme sa pozrieť na jeho koncert. Niekto na neho zakričal, aby nehral hlučnú hudbu. On mu však odvetil. Hudba by mala byť ako milovanie – niekedy to chceš jemne a citlivo, inokedy tvrdo a agresívne. Presne, ako sme to robili aj my v Led Zeppelin.”

Elvis Costello:
„Jeff bol spevácky génius. Nemal strach zaspievať aj tie najzložitejšie veci. Keď spustil Purcellovu pieseň Didos Lament pred klasickými hudobníkmi, tak tí zostali šokovaní. Nevedeli pochopiť, že dokáže zaspievať tento kúsok len tak od srdca, pričom ten kúsok študujú speváci roky, aby ho vedeli podať správne. Verím, že ľudia, ktorí ho mali radi, odmietnu mučenícku predstavu o živote a smrti umelca, pretože Jeff  bol viac ako len romantický rojko.”
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite