Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo volím SaS

.jaro Bekr .časopis .téma

V prvom rade by som asi zdôraznil, že voliť by mal ísť každý, komu záleží na krajine, hoci asi väčšina mojich kamarátov je presvedčená, že voliť nepôjde. Myslím, že voľby sú jeden z mála výdobytkov roku ´89 a demokracie, ktoré tu ešte fungujú.

Som pravicový volič a vždy som volil pravicové strany. Hoci mi rodičia dali silné sociálne cítenie, naučili ma aj to, že spoľahnúť sa môžem vždy len na seba a svoju prácu. A ak človek pracuje tvrdo a dobre, mal by byť odmenený. Silná stredná vrstva je podľa mňa základ. Preto som volil vždy pravicu. Doteraz SDKÚ. No pred minulými voľbami, keď sa začala formovať SAS, som bol mierne nadšený. Vedel som, prišiel nový vietor a tenpravici môže  len pomôcť. Preto som v minulých voľbách volil SAS v nádeji, že pravicu posilní. Úprimne poviem, sklamal som sa. V prvom rade ma sklamala celá pravica a jej fungovanie. Teraz veľa ľudí povie, že veď vinou SAS sa rozpadol „pravicový zlepenec“,  ako s obľubou hovorí bývalý a možno budúci premiér. Myslím si, že pravda bude niekde v strede a chyba býva väčšinou na oboch stranách. V druhom rade ma sklamala SAS ako taká. Napríklad svojou politickou naivitou, vystupovaním. No stále som ochotný tolerovať pre mňa trápne PR v supermanovskom oblečku, keď viem, že toto je najmenej, čo ma má trápiť popri všetkých nástenkách, zlatých padákoch a tendroch pre svojich, ako to tu predvádzali strany doteraz. SaS sa zaslúžila o samozrejmé veci ako zverejňovanie zmlúv na internete, strata poslaneckej imunity, šetrenie v rezortoch, teda určite väčšie ako tu bolo doteraz. Tiež sa snažila otvárať témy ako dekriminalizácia marihuany, registrované partnerstvá, o ktorých by sa malo vo vyspelej spoločnosti aspoň diskutovať. Toto sú veci, ktoré sa mali riešiť pred desiatimi rokmi, ale priniesla ich až SaS.
Pre mňa by bolo ideálne voliť jednotlivých kandidátov bez ohľadu na stranícku príslušnosť. Podľa odbornosti, osobnej skúsenosti. Zo SaS napríklad Juraja Drobu, ktorého dlho poznám a verím mu. Keďže voliť jednotlivých kandidátov je nemožné, dám v týchto voľbách SaS druhú šancu a budem dúfať, že s ňou naloží správne.  

Autor je choreograf a tanečník
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite