Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečo volím SDKÚ-DS

.oľga Feldeková .časopis .téma

Som verný človek. Nikdy som inú stranu ako SDKÚ-DS nevolila. Keď začali vládnuť, dali môjmu manželovi a ďalším 300 000 Slovákom žijúcim v Česku možnosť obnoviť si slovenské občianstvo, ktoré za vlády premiérov Mečiara a Klausa stratili.

Vďaka reformám, aj keď bolestivým, znížili 20-percentnú nezamestnanosť pod 10 percent. Svet nás začal rešpektovať, prestali nás volať čiernou dierou. Vďaka tejto strane sme sa dostali do EÚ, NATO, prijali sme euro a nazvali nás európskym tigrom.
SDKÚ fúzovala s DS. Demokratická strana po nástupe komunistov v roku 1948 bola prenasledovaná. Funkcionárov tejto strany trestali. Mnohí skončili vo väzeniach. Aj môj svokor, funkcionár DS, na to doplatil. Spoločensky bol degradovaný, skončil v base a krátko po tom, ako ho prepustili, zomrel. Aj z úcty k týmto ľuďom budem voliť pokračovateľov DS.
Vždy pred voľbami sa na túto stranu vylievajú vedrá špiny. Vážim si, že na tieto vulgarizmy strana nereaguje rovnakými vulgarizmami. Nemám takú krátku pamäť, aby som si nepamätala, že za posledný rok a pol sa usilovala dať do poriadku justíciu, zverejňovala zmluvy, výsledky tendrov, rozsudky. Práve takto chcela zamedziť korupcii. Budem ju voliť aj preto, aby v tom mohla pokračovať.
Dodávam, že táto strana má veľkých sympatizantov v demokratickom svete. Aj vďaka tomu sa podarilo a verím, že ešte ďalej sa bude dariť, prilákať na Slovensko investorov, ktorí dajú ľuďom prácu. Žiadna vláda nemôže dať ľuďom prácu, ale môže pracovné príležitosti umožniť. A to je jeden z hlavných bodov programu SDKÚ –DS.
Ataky na túto stranu považujem za nespravodlivé. Hystéria, neviem kým živená, ovplyvňuje ľudí pred voľbami. Súhlasím, že ak sa politik dopustil trestného činu, nech sa to riadne vyšetrí a nech sa za to ten politik zodpovedá. Aj keby bol zo strany, ktorú sa chystám voliť. Tohto sa dožaduje aj SDKÚ-DS. Pochybujem, že by to chcela, keby mala maslo na hlave. Každý robí chyby. Chyba ešte nemusí byť trestný čin. Dá sa jej v budúcnosti vyvarovať. Ani manželstvo sa nerozvádza, keď sa občas slušný manžel zabudne v krčme.
Ak budú mať úspech tí, čo SDKÚ-DS škandalizujú (hoci ju predtým použili ako výťah), budem si opakovať verše:
„Partiu často vyhrávajú kone.
Jedine kráľ však môže dostať mat“.
 
Autorka je spisovateľka
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite