Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Internetový národ Daga Daniša

.andrej Bán .názory

Je taká dobrá zásada, nebyť osobný. Komentátor Dag Daniš ju nedávno porušil a napokon sa ospravedlnil Igorovi Matovičovi. Fajn, no väčšiu pozornosť ako spory s politikom si zaslúžia jeho komentáre o utečencoch.

Andrej Bán

Dag Daniš je jednou z ikonických postáv konzervatívnej slovenskej žurnalistiky, preto ho treba, myslím, občas čítať. Aj keď s ním ostro nesúhlasíte. Alebo práve preto. Je to vec vkusu a štýlu, no uznávam, ten jeho „hustý“ spôsob písania je účinný a čitateľsky atraktívny. Recept na úspech je pritom jednoduchý. Jasné, stručné, emotívne podfarbené vety. A potom jadrné slová. Ak nie krčmové, tak aspoň také ľudové, vyslovené od pľúc. Napríklad kvóty sú „morálne aj politicky sprostý návrh“.

Utečenecké centrá sú „koncentračné tábory“ a strčiť tam ľudí je „zločin proti ľudskosti“. Alebo výrazy „kopnúť do zadku“ či „debil“, tie priam ulahodia očiam nasrdeného čitateľa. Rovnako ako tvrdenie, že slovenskí „aktivisti“ a liberálne médiá (áno, okrem Denníka N a SME má autor čiastočne na mysli aj .týždeň, za čo som mu vďačný) sa údajne predháňajú v imigračnej propagande, bez akéhokoľvek náznaku kritického myslenia údajne opakujú dogmy, ktoré začuli z Bruselu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite