Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majerský: Vo vláde sa hovorí o odvolaní Dolinkovej z postu ministerky – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .zdravotníctvo

Hlas zatiaľ Dolinkovú v kresle podporuje a tvrdí, že ju odvolať neplánujú. Správu komentuje Eugen Korda.

Majerský: Vo vláde sa hovorí o odvolaní Dolinkovej z postu ministerky – čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Milan Illík

k predsedovi Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milanovi Majerskému sa od vládnych predstaviteľov dostali informácie, že ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) bude možno odvolaná z funkcie vládou, ak ju neodvolá parlament. Malo by sa tak stať po voľbách do Európskeho parlamentu. 

Majerský to povedal v relácii Sobotné dialógy verejnoprávnej televízie RTVS. Fragmentom toho, že sa vláda nemôže úplne spoľahnúť na ministerku Dolinkovú je podľa predsedu kresťanských demokratov aj to, že výstavba novej vojenskej nemocnice v Prešove prešla pod rezort obrany. „Dôležité je, že v mnohých prípadoch zlyhala, plán obnovy nám mešká,“ dodal.

Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) tvrdí, že Dolinkovú v pozícii ministerky zdravotníctva podporujú a jej odvolanie sa nechystá. 

.vysvetlenie Eugena Kordu:

Pani ministerka zdravotníctva sa vo svojej funkcii preslávila hlavne svojím pravidelným a k dokonalosti dovedeným zviditeľňovaním vlastnej osoby, fyzických predností, hlbokého dekoltu, žiarivého chrupu a verejne prezentovanou láskou k nedonoseným deťom tým, že ich pred objektívom svojho fotoaparátu trošku popestovala v náručí.

Za tých pár mesiacov jej ministrovania sme sa nedozvedeli nič, čo by svedčilo, či sa pod dokonalým účesom ukrývajú aj nejaké myšlienky, či nápady, ako pohnúť s naším zdravotníctvom k lepšiemu. Výsledkom jej činnosti je pár desiatok odvolaných riaditeľov, ktorých nahradila svojimi protežantami, disponujúcimi podobnými schopnosťami, akými disponuje ona samotná. Na druhej strane treba povedať, že jej odvolanie a príchod nového ministra či ministerky, vôbec nič nezmení. Robert Fico namiesto pani Dolinkovej celkom určite nájde niekoho, koho ani nenapadne robiť nejaké zmeny v rezorte zdravotníctva. Pre menej chápavých, len malý pohľad do minulosti. 

Všetci si dobre pamätáme zúrivý boj Roberta Fica a lekárskych odborov proti tej preslávenej Zajacovej dvadsaťkorunáčke (cca. dnešných 70 centov), pre ktorú sa štrajkovalo, hladovalo a pre ktorú Robert Fico div že nevyzýval na generálny štrajk, lebo podľa neho vraj ústava zaručuje každému občanovi bezplatnú lekársku starostlivosť. A výsledok? Dnes platíme v podstate už len za to, že sa niektorým lekárom uráči dať nám termín na vyšetrenie a Robert Fico nikoho neženie na barikády. Autor týchto viet pred pár dňami len za objednanie zaplatil 20 eur a  tým sa pravdepodobne vyprázdňovanie jeho dôchodcovskej peňaženky nekončí. 

Predseda vlády síce môže pani ministerku bez problémov odvolať, ale aj keby sa podujal toto ministerstvo viesť on sám, tak by ho nedokázal zmeniť k lepšiemu. Skôr naopak. To sa môže podariť až vtedy, keď občania pochopia, ktorým smerom táto skupina sociálnodemokratických populistov a možno aj kriminálnikov s ním na čele, kormidluje nielen zdravotnícto, ale celý štát. Robert Fico by mal myslieť na to, že v čele ministerstva síce nestojí kompetentný človek, ale aspoň dobre vyzerá a to nie je - pri súčasnej intelektuálnej vyprázdnenosti prakticky celej vlády - celkom zanedbateľné. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite