Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini: Lekárske fakulty budú môcť prijať o 150 študentov viac

.tasr .zdravotníctvo

Viac medikov budú môcť prijať už na najbližších prijímacích pohovoroch.

Pellegrini: Lekárske fakulty budú môcť prijať o 150 študentov viac SITA/Milan Illík

lekárske fakulty na Slovensku budú môcť po novom prijať o 150 študentov viac. Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informoval predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). 

„Oproti pôvodným plánom sa pri najbližších prijímacích pohovoroch bude čiara úspešnosti posúvať tak, aby v súčte na jednotlivých fakultách bolo prijatých do prvého ročníka o 150 študentov navyše oproti bežnému stavu, ktorý dnes máme,“ uviedol.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) priblížil, že Lekárska fakulta Univerzity Komenského (UK) v Bratislave by mala v budúcom školskom roku prijať o 45 študentov viac, Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine o 30 študentov viac, Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach o 45 a Slovenská zdravotnícka univerzita (SZU) v Bratislave o 30 študentov viac. „Dohodu musia schváliť akademické senáty jednotlivých škôl,“ dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite