Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novým šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne bude M. Ďuriš

.tasr .zdravotníctvo

Oznámil to dnes rezort zdravotníctva.

Novým šéfom Všeobecnej zdravotnej poisťovne bude M. Ďuriš SITA/Michal Veterník

novým riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) bude od štvrtka (11. 1.) Michal Ďuriš. Na poste nahradí Ľubicu Hlinkovú, ktorú ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v stredu odvolala. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

„Ministerka dnešným dňom odvolala súčasné vedenie VšZP na čele s generálnou riaditeľkou a predsedníčkou predstavenstva Ľubicou Hlinkovou. (...) Aby bolo zachované plynulé fungovanie VšZP v zmysle zákona, došlo k zmene stanov poisťovne, vďaka čomu je možné, aby bolo predstavenstvo poisťovne dočasne jednočlenné,“ priblížili. 

Dolinková zároveň Hlinkovej a odchádzajúcim členom predstavenstva poďakovala. „Verím, že nové vedenie VšZP bude efektívne pokračovať v zlepšovaní manažmentu najväčšej zdravotnej poisťovne na Slovensku,“ doplnila. 

O Ďurišovi ako možnom šéfovi štátnej poisťovne TASR informovala ešte v decembri. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou mu vtedy udelil predchádzajúci súhlas potrebný na voľbu predsedu predstavenstva. Ďuriš už vo VšZP pôsobil v minulosti, bol okrem iného aj členom predstavenstva poisťovne či vedúcim sekretariátu generálneho riaditeľa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite