Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Vojna policajtov, študentka zvádza učiteľa či pápež ako zlodej detí

.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video

V najnovšej epizóde relácie .týždeň vo filme si predstavíme horúce novinky prvého februárového kino týždňa. Premiéru má slovenská kriminálna o vojne v polícii, americká dráma o vzťahu učiteľa a študentky či taliansky film o židovskom chlapcovi, ktorého si privlastnila katolícka cirkev.

Vojna policajtov (réžia: Rudolf Biermann)

Slovenská akčná dráma založená na skutočných udalostiach. Napriek názvu sa neodohráva v súčasnosti, ale v 90. rokoch. Divoká atmosféra východoslovenského podsvetia, kde mafia, polícia a SIS vytvárajú synergiu. Dvaja policajti chcú tento systém zmeniť.

Millerovo dievča (Miller´s Girl, réžia: Jade Halley Bartlett)

Talentovaná študentka kreatívneho písania dostane od svojho charizmatického profesora úlohu, ktorá ich oboch náhle zapletie do zložitej siete vášne a intríg. Všetky hranice postupne miznú a profesor a jeho študentka musia čeliť svojim najtemnejším stránkam.

Pápežov zákon (Rapito, réžia: Marco Bellocchio)

Skutočný príbeh z druhej polovice 19. storočia. Malý židovský chlapec je doslova vyrvaný zo svojej rodiny pápežskou gardou, pretože bol vraj tajne pokrstený. Rodina bojuje o svojho chlapca, ale pápež je silným protivníkom. To všetko na pozadí dôležitých historických udalostí – počas zjednocovania Talianska.

Vynálezca (The Inventor, réžia: Jim Capobianco, Pierre- Luc Granjon)

Nová rodinná rozprávka (údajne) od tvorcov Ratatouille je tu! Ponorte sa do sveta nekonečne zvedavého vynálezcu a umelca Leonarda da Vinciho. Stavia lietajúce stroje, obrnené vozidlá a ďalšie vynálezy. A popritom hľadá odpoveď na tú najdôležitejšiu otázku.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite