Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Vodný muž, česká romantika aj poľská maľovaná dráma

.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video

S novým týždňom je tu nový Vianočný diel .týždňa vo filme. Filmy máme v malíčku, radi ich nielen pozeráme, ale sa o nich aj rozprávame. Martin Papšo a Juraj Malíček si tentoraz posvietili na pokračovanie Aquamana, česko-slovenskú romantickú komédiu či maľovanú adaptáciu poľskej klasiky od nositeľa Nobelovej ceny.

VOLUME 3 (premiéry 21. decembra)

Aquaman a stratené kráľovstvo (Aquaman and the Lost Kingdom, réžia: James Wan)

Ďalšia komiksová adaptácia. Tentoraz po druhýkrát zachraňuje svet (najmä ten podmorský) Aquaman.

Lieta v tom (réžia: Tomáš Dianiška)

Česko-slovenská romantická komédia. Hlavný hrdina chce naposledy potešiť umierajúcu matku, ktorá túži po vnúčatách a tak presvedčí tehotnú susedku a bývalú striptérku, aby predstierala, že je jeho nastávajúcou. Mamička sa ale zázračne uzdraví.

Sedliaci (Chlopi, réžia: DK Welchman, Hugh Welchman)

Adaptácia románu Wladislava Reymonta, ktorý zaň dostal Nobelovu cenu. Ústrednou postavou je Jagna, pekné chudobné dievča, do ktorého sa zamiluje starý a bohatý sedliak Boryna. Napriek protestom svojej rodiny sa s ňou ožení. Jagna však stojí pred rozhodnutím, či je pre ňu dôležitejší spokojný život v blahobyte, alebo láska k Antekovi, synovi sedliaka Borynu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite