Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Víťaz Cannes, favorit na Oscarov aj rozdelenie ČSFR

.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video

Aktuálna epizóda týždňa vo filme bude počtom aj kvalitou noviniek naplnená na prasknutie. Rozprávať sa budeme o víťazovi festivalu v Cannes (Anatómia pádu), favoritovi na Oscarov od Martina Scoreseseho (Vrahovia mesiaca kvetov), komediálnej dráme o rozdelení federácie (A máme, čo sme chceli) či dráme z poľsko-bieloruskej hranice (Hranica).

Aby toho nebolo málo, pridáme aj spoločenskú satiru a sci-fi komédiu. Rozpínajúcou sa filmovou galaxiou vás budú sprevádzať Juraj Malíček a Martin Papšo.

VOLUME 3 (premiéry 19. októbra)

A máme, čo sme chceli (réžia: Michal Kunes Kováč)

Česko-slovenská alebo slovensko-česká komédia (zrejme horká) o rozdelení federácie. To rozdelenie nesledujeme zhora politicky, ale cez osudy jednej obyčajnej rodiny.

Hranica (Zielona Granica alebo The Green Border, réžia: Agnieszka Holland)

Film podľa skutočných udalostí – podľa toho čo sa deje poľsko-bieloruských hraniciach. Je rozprávaných z troch perspektív – utečencov, pohraničnej stráže a poľských aktivistov. 

Mohli by sme byť aj mŕtvi (Wir könnten genauso gut tot sein, réžia: Natalia Sinelnikova)

Nemecká dráma, prípadne satira. Vežiak na okraji lesa ako posledná bašta civilizácie pre nástrahami sveta. Keď sa stratí správcov pes, ľudia sa začnú báť.

The Pod Generation (réžia: Sophie Barthes)

Romanticko-satirická sci-fi komédia o mladom páre, ktorý chce mať deti. Odohráva sa to v spoločnosti posadnutého technológiami, kde všetko musí byť pohodlné a smart, aj rodičovstvo.

Anatómia pádu (Anatomy of a Fall, réžia: Justine Triet)

Víťazný film festivalu v Cannes. Manžela úspešnej spisovateľky nájdu mŕtveho a začína sa vyšetrovanie. Nie je to však detektívka, ale charakterová štúdia.

Vrahovia mesiaca kvetov (Killers of the Flower Moon, réžia: Martin Scorsese)

Martin Scorsese usiluje o ďalších Oscarov drámou podľa skutočných udalostí z americkej histórie. Príbeh o vyšetrovaní záhadných vrážd Indiánov, ktorí mali šťastie aj smolu zároveň, že žili na bohatých náleziskách ropy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite