Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Návrat Johnnyho Deppa, nový Exorcista aj hrdina proti ruským tankom

.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video

50 rokov od prvého Exorcistu prichádza jeho reštart. O reštarte hovoríme aj v prípade kariéry Johnnyho Deppa, ktorý sa vracia — prekvapujúco vo francúzskej historickej kostýmovej dráme. Ďalší návrat predstavuje spätný pohľad do histórie na udalosti po invázii spriatelených vojsk v roku 1968 a na jedného tvrdohlavého politika.

A najlepšie na koniec: Romantická dráma Minulé životy. Z preďalekých galaxii sa vám prihovárajú Juraj Malíček a Martin Papšo. 

VOLUME 2 (premiéry 12. októbra)

minulé životy (Past lives, réžia: Celine Song)

Romantická dráma o vzťahu jednej ženy a dvoch mužov. Čiastočne autobiografický príbeh natočila ako svoju prvotinu Celine Song.

muž, ktorý stál v ceste (Muž, ktoré stál v cestě, réžia: Petr Nikolaev)

Strhujúci príbeh lekára a politika Františka Kriegla, ktorý sa preslávil najmä tým, že odmietol podpísať Moskovský protokol po invázii do Československa v roku 1968.

vyháňač diabla: Znamenie viery (The Exorcist: Believer, réžia: David Gordon Green)

Pri príležitosti 50. výročia prvého Vyháňača diabla (alebo Exorcistu) sa vraciame k tejto obľúbenej značke filmového hororu. Zrejme bude ignorovať pokračovania (vyženie ich z mysle) a príbehovo nadviaže na originál.

jeanne du Barry: Kráľova milenka (Jeanne du Barry (žanďibari), réžia: Maïwenn)

Kurtizána Jeanne je z chudobných pomerov, ale kompenzuje to inteligenciou a pôvabom. Stúpa po spoločenskom rebríčku, až sa stane obľúbenkyňou Ľudovíta XV.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite