Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Tvorivé mučenie, mŕtvy hermafrodit aj Matka Tereza

.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video

V novej epizóde .týždňa vo filme zostávame mimo našej planéty, až kým nedopadnú voľby. Rozprávame sa o nekonečnom mučení postáv aj divákov v rámci hororovej série Saw. Česko-slovenská novinka Úsvit predstavuje úsvit tém rodovej identity v rámci lokálnej kinematografie. A kvôli ideologickému vyváženiu sa pozrieme aj na film o Matke Tereze. Nové filmy tradične predstavujú profesor Juraj Malíček a Martin Papšo.

VOLUME 1 (premiéry 5. októbra)

Saw X (réžia: Kevin Greutert)

10. pokračovanie hororovej série o vrahovi, ktorý si svoje obete vychutnáva tak, že im pripraví pasce, z ktorých sa síce teoreticky môžu dostať, ale pravdepodobnosť je asi taká, že futbalový Slovan postúpi do Ligy majstrov. Čiže sa im to nikdy nepodarí a k radosti divákov zomrú brutálnym a veľmi krvavým spôsobom. Stále znova a znova.

Úsvit (réžia: Matěj Chlupáček)

Česko-slovenská dráma z obdobia Prvej republiky. Do Svitu pod Tatrami prichádza riaditeľ veľkej firmy, aby postavil továreň podľa vzoru Baťa. V areáli továrne je nájdený mŕtvy novorodenec, ktorý má ženské aj mužské pohlavné orgány. Vyšetrovanie asi nepôjde celkom hladko.

Matka Tereza a ja (Mother Teresa & Me, réžia: Kamal Musale)

Príbeh Terezy a Kavity. Dvoch žien, ktorých osudy sú prepletené. Tereza inšpiruje Kavitu, aby šírila lásku a súcit v dnešnej Kalkate.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite