Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Martin Škrtel, nemecký pedofil aj genocída umelej inteligencie

.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video

V poslednej septembrovej epizóde .týždňa vo filme si predstavíme dokument o Martinovi Škrtelovi. Pri americkej sci-fi novinke sa zamyslíme, či môžu stroje myslieť a cítiť. Premiéru má aj provokatívny film Ulricha Seidla o neškodnom pedofilovi v Rumunsku či česká dráma o brutálnom vedre. Prevahu artových filmov umocňuje novinka bratov Dardenneovcov o mladých imigrantoch. Ťaživé témy vybalansujeme animákom pre najmenších. Filmové novinky predstaví tradične silná zostava: Juraj Malíček a Martin Papšo.

VOLUME 4 (premiéry 28. septembra)

 Martin Škrteľ: Buď, alebo (réžia: Petr Vetrovský)

Adoračný medailónik o Martinovi Škrteľovi. Režisér Petr Vetrovský sa špecializuje na portréty slávnych športových osobností. Predtým to boli Attila Végh či Honza Koller.

Hlavne nemiešajme šport s politikou!

Tvorca (The Creator, réžia: Gareth Edwards)

Svet o päťdesiat rokov v budúcnosti, kedy prebieha ničivá vojna medzi ľuďmi a umelou inteligenciou. Joshua hľadá svoju manželku, s ktorou sa odlúčili pred 5 rokmi. Ide za línie bojov a okrem ženy hľadá aj tvorcu UI, aby ukončil vojnu.

Film režíruje Gareth Edwards (Rogue One: A Star Wars Story). Údajne je to strhujúci, akčný thriller, ktorý podnecuje k zamysleniu.

Sparta (Sparta, réžia: Ulrich Seidl)

Príbeh o neškodnom pedofilovi Ewaldovi, ktorý sa presťahoval do Rumunska a tam učí chlapcov džudo. Okrem toho s nimi premení miestnu chátrajúcu školu na pevnosť. Jednoducho sa im venuje, oni si pobehujú len tak v negližé, on sa rád kukne, ale nič zlé im nespraví.

Brutální vedro (réžia: Albert Hospodářský)

Vo svete ohrozenom slnečným úlomkom, letiacim k Zemi uviazne 18 ročný chlapec cestou na chalupu v neznámom meste. Séria bizarných dobrodružstiev ho donúti postaviť sa svojim najväčším strachom – zmiereniu sa s realitou vykĺbeného sveta, so sebou samým a svojim otcom.

Tori a Lokita (Tori et Lokita, réžia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

Bratia Dardennovci prinášajú ďalšiu sociálnu výpoveď o ľudstve a humanizme. Mladý chlapec a dospievajúce dievča, ktorí pricestovali z Afriky do Belgicka, čelia vďaka svojmu nerozlučnému priateľstvu ťažkým podmienkam imigrácie.

Labková patrola vo veľkofilme (Paw Patrol: The Mighty Movie, réžia: Cal Brunker)

Bonus pre deti.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.martin Papšo .juraj Malíček .rado Macko .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite