Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Expend4bles, české sci-fi aj Helen Mirren ako premiérka Izraela

.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video

V novinkami nabitom .týždni vo filme sa budeme rozprávať o pokračovaní akčnej série Expendables, ktorá je plná vyhasínajúcich starších hviezd aj neznámych nových tvárí. Tešíme sa na ambiciózne české scifíčko aj Helen Mirrenovú v úlohe izraelskej premiérky Goldy Meirovej. Premiéru má aj pokračovanie romantických výplachov podľa knižnej série After. Na to sa tešíme o niečo menej. Sprievodcami filmovou galaxiou sú Juraj Malíček a Martin Papšo.

VOLUME 3 (premiéry 21. septembra)

Expendables 4 (réžia: Scott Waugh)

Akčná tímovka. V preklade – Postrádateľní, čiže skupina žoldnierov, ktorí nebudú nikomu chýbať, ako zomrú, dostávajú rôzne náročné misie. Bývalé aj súčasné hviezdy akčných filmov.

Bod obnovy (réžia: Robert Hloz)

České sci-fi. Umelá inteligencia. Paranoja. Chladný vizuál.

Lúzri z Wall Street (Dumb Money, réžia: Craig Gillespie)

Podľa skutočnej udalosti. Obyčajní malí investori zbohatli na tom, že začali nakupovať hromadne akcie firmy, na ktorej chceli veľké hráči zarobiť tak, že jej akcie klesnú. Klasický súboj Dávida a Goliáša. Satira v štýle Stávka na neistotu.

After: Navždy (After Everything, réžia: Castille Landon)

Filmová séria podľa knižnej série od Anny Todd. Červená knižnica pre tínedžerov. Zápletka je nepodstatná.

Golda – Železná lady Izraela (Golda, réžia: Guy Nattiv)

1973 – prekvapujúci útok Egypta, Sýrie a Jordánska. Jediná žena na čele Izraela v histórii čelí proti presile. Doma samí muži, vonku nepriatelia. Autobiografická dráma o izraelskej premiérke Golde Meirovej.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.rado Macko .juraj Malíček .martin Papšo .video
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite