Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ESET Science Award - nové ocenenie výnimočných vedcov

.redakcia .veda

Hlavnými kategóriami sú Výnimočná osobnosť slovenskej vedy a Výnimočný mladý vedec do 35 rokov.

ESET Science Award - nové ocenenie výnimočných vedcov

podpora vedy na Slovensku, predstavenie osobností slovenskej vedy a úspechov na medzinárodnej úrovni, ale aj popularizácia vedeckých odvetví či prilákanie svetových vedeckých kapacít na Slovensko. Aj to je cieľom nového ocenenia ESET Science Award, podporovaného nadáciou ESET. 

„Malá krajina ako Slovensko má obmedzené možnosti, ako sa presadiť v medzinárodnom meradle. A my veríme, že práve veda a výskum sú jeden z tých spôsobov, ktorý sa nám ponúka a mali by sme ho čo najlepšie využiť. A aj pre krajinu ako celok je dôraz na vedu a výskum vo všeobecnej rovine veľmi kľúčový,“ hovorí Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET. 

Snahou je popularizácia vedy a výskumu a motivácia a inšpirácia pre mladých nádejných vedcov. Ocenenie má ambície identifikovať najvýznamnejších vedcov a výskumníkov, ktorých pole pôsobnosti nezostalo iba na Slovensku. 

„Aj malá krajina ako Slovensko môže vďaka vede napredovať a profitovať.

Navyše je tu príležitosť priniesť na Slovensko svetoznámych vedcov, ktorí by vysvetlili vzťahy medzi vedou a každodenným životom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite