Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fosfátom sa v potravinách tak ľahko nevyhneme, nie každému však škodia

.dvtv .veda

Nadmerné množstvo fosfátov zdraviu neprospieva, no podľa profesora Richarda Koplíka z VŠCHT nejde ani o nič toxické. Zaoberá sa nimi aj Európsky parlament, minulý týždeň zamietol námietku proti ich používaniu pri príprave döner kebabu. Rizikové sú podľa Koplíka len pre ľudí s chorými obličkami.

Príspevok uverejňujeme vďaka spolupráci s DVTV.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.dvtv .veda
.diskusia
.neprehliadnite