Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Celé video si môžete pozrieť, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa.
Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

Fosfátom sa v potravinách tak ľahko nevyhneme, nie každému však škodia

.dvtv .veda

Nadmerné množstvo fosfátov zdraviu neprospieva, no podľa profesora Richarda Koplíka z VŠCHT nejde ani o nič toxické. Zaoberá sa nimi aj Európsky parlament, minulý týždeň zamietol námietku proti ich používaniu pri príprave döner kebabu. Rizikové sú podľa Koplíka len pre ľudí s chorými obličkami.

Príspevok uverejňujeme vďaka spolupráci s DVTV.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.dvtv .veda
.diskusia
.neprehliadnite