Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jadrová zbraň namierená na Slovensko. Ako sa skončilo slávne plošné testovanie?

.šimon Jeseňák .témy

Keď v auguste 1945 USA zhodili jadrové bomby na Hirošimu a Nagasaki, znamenalo to koniec druhej svetovej vojne a porazenie Japonska. Zároveň tým USA demonštrovali svoju silu a vojenskú prevahu nad Sovietskym zväzom, ktorý sa podarilo aspoň na čas odstrašiť.

Jadrová zbraň namierená na Slovensko. Ako sa skončilo slávne plošné testovanie? Boris Németh Jedna z povinných zastávok na mieste testovania. Zbavovanie sa biologického odpadu bolo počas špajdľovacej kampane improvizované ako celé to naše „SNP“ či „vylodenie v Normandii“

a takto nejako sme aj my na Slovensku zhodili, minimálne podľa slov našťastie expremiéra a bohužiaľ stále člena vlády Igora Matoviča, dve jadrové zbrane v podobe plošného povinného dobrovoľného testovania. Malo byť namierené proti hnusobe a malo jej zlomiť väz.

Lenže kým jadrové zbrane znamenali v druhej svetovej vojne víťazstvo, plošné testovanie celého obyvateľstva Slovenska bolo iba prejavom mesiášskeho komplexu lídra OĽaNO. Síce sme plošným testovaním okrem fiktívneho telefonátu Tonyho Blaira premiérovi mnoho nedosiahli, ale boli sme aspoň v princípe jediní, kto sa na takýto krok „odhodlal“.

Téma .týždňa: Hrdo, odborne, plošne

neinšpirovali sme; nenechali sme sa inšpirovať

Podľa Ivana Bošňáka z iniciatívy Dáta bez pátosu Slovensko dodnes otestovalo, mimo započítaných plošných testovaní a firemných testovaní, každého občana priemerne päťkrát antigénovým testom. Vykonali sme vyše 25 miliónov mimoceloplošnoskríningových antigénových testov a popritom sa stihlo urobiť takmer tri milióny spoľahlivých PCR testov. Výsledok poznáme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite