Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď sa štát a Penta nevedia dohodnúť

.denisa Gdovinová .témy

Keď z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb odišiel tím lekárov pod vedením lekára Ivana Vulevu, štát prišiel o špičkových odborníkov. Ich odchod do súkromnej nemocnice patriacej Pente mnohých pobúril ako vlastizrada. 

ozvali sa aj mierne hlasy, ktoré vraveli: odišli zo štátneho, ale neodišli zo Slovenska. Tunajší pacienti tak môžu pri porážkach stále využívať schopnosti zohratého tímu, ktorý sa zohral v štátnom ústave. Alebo nemôžu? 

Ak pacient dostal porážku v Bratislave, záchranka ho privezie do niektorej z nemocníc s neurologickým oddelením. Ak však potrebuje komplikovanejší výkon, musia ho previezť na pracovisko intervenčnej rádiológie. Podľa usmernenia Ministerstva zdravotníctva sú tieto pracoviská v Bratislave dve – v Univerzitnej nemocnici Staré Mesto a v NÚSCH. Vulevov tím v Medissime na zozname týchto pracovísk nefiguruje. Pričom sa v liečbe porážok trénoval už niekoľko rokov a patrí medzi najlepších odborníkov v strednej Európe. 

Usmernenie ministerstva nie je pre nemocnice príkaz. Vulev však tvrdí, že bratislavské nemocnice sa proaktívne dohodli, že pacientov, ktorí potrebujú tento zložitejší výkon, budú posielať iba do nemocníc, ktoré vyčlenilo ministerstvo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite