Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo budú voliť Ivana Korčoka?

.redakcia .témy

Druhé kolo prezidentských volieb je predo dvermi. Niektorí sú rozhodnutí, ktorému z kandidátov dajú svoj hlas, iní ešte uvažujú o svojom favoritovi. Tri slovenské osobnosti vysvetľujú, prečo sa rozhodli pre Ivana Korčoka.

andrej Kiska bývalý prezident

Otec Srholec na otázku, ako žiť v tejto zložitej dobe, s úsmevom hovoril: „Ja neviem, čo bude o rok, o dva, o desať. Ale už dnes viem, ako sa zachovám.“ Otec Srholec hovoril o hodnotách. O tom, že síce musíme v živote robiť kompromisy, ale že sú latky, hodnoty, ktoré nikdy nesmieme podliezť. Pellegrini túto latku podliezol, hodnoty  zrušil. Pochválil Blanára, že sa stretol s Lavrovom, osobne zahlasoval za novelu Trestného zákona. Aby získal maďarských voličov, išiel za Orbánom do Budapešti. 

V snahe zalíškať sa Harabinovým voličom a Ficovým prívržencom podviedol, podrazil hodnoty, ktoré by som ja nikdy nezradil. Ak tak koná dnes, je jasné, že ak Slovensko bude v budúcnosti v krízovej situácii a on by bol prezidentom, tak bude konať rovnako. Veď za návrat mafie do vlády vďačíme aj jeho obchodu s Ficom – ja s tebou vytvorím koalíciu a ty ma podporíš za prezidenta.

24. marec 2024, Bratislava: Občiansky kandidát na prezidenta Ivan Korčok na verejnom zhromaždení, ktoré zorganizoval na Námestí slobody, za hojnej účasti svojich podporovateľov.boris németh24. marec 2024, Bratislava: Občiansky kandidát na prezidenta Ivan Korčok na verejnom zhromaždení, ktoré zorganizoval na Námestí slobody, za hojnej účasti svojich podporovateľov.

Ivana Korčoka poznám vyše desať rokov. Od prvého stretnutia som s veľkým uznaním evidoval jeho znalosti. Hodnotovú výbavu. Proeurópsky, moderný, rozhľadený človek. Verím, že vyhrá a my budeme mať znova prezidenta, na ktorého môžeme byť hrdí. 

igor Lacík vedec

Som otec a už aj starý otec. Som vedec. Pred tromi desiatkami rokov som sa po zahraničných pobytoch na svetových univerzitách rozhodol vrátiť na Slovensko. S nádejou, že prichádzam do slobodnej krajiny, ktorá má budúcnosť, a že sa v krátkej dobe vytvoria systémy pre fungujúcu spoločnosť, a že k tomu prispejem. Po viac než tridsiatich rokoch sme tento stav nedosiahli a štáty vyspelej EÚ, no aj niektoré štáty bývalého socialistického bloku, sa nám vzďaľujú. Sme opäť na križovatke, ktorou sú nastávajúce prezidentské voľby. 

Pre mňa nie je Peter Pellegrini kandidátom, ktorý má prezidentskú víziu. On len ponúka plán podpory pre súčasnú vládu. Vládu strachu, vyhrážok, izolácie a nekompetentnosti. Chcem byť hrdý na prezidenta Slovenskej republiky, aby sme žili v normálnej spoločnosti, aby mladá generácia a všetci občania mali perspektívu života v našej krajine. Ivan Korčok je pre mňa osobnostne aj profesionálne vhodným kandidátom na prezidenta. Jeho vízia je byť nezávislým prezidentom, ktorý bude mať na srdci záujmy všetkých občanov a bude podporovať správne rozhodnutia bez ohľadu na politickú príslušnosť. Preto ho budem voliť.

viera Dubačová režisérka

Ivana Korčoka som volila a budem voliť, lebo poznám hodnoty, ktoré zastáva, vážim si jeho doterajšiu prácu a je mi veľmi blízka jeho vízia moderného a silného štátu ukotveného v EÚ a chráneného vďaka obrannému Severoatlantickému spoločenstvu. Je to rovný chlap, ktorý nehrá s nami žiadne hry.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite