Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bidenov poradca nevidí zmenu v postoji USA, ktoré podporili dodanie F-16 Kyjevu

.tasr .svet

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena snažila vyvrátiť dojem, že ochota dodať Kyjevu stíhačky F-16 americkej výroby, je politický obrat o 180 stupňov.

Bidenov poradca nevidí zmenu v postoji USA, ktoré podporili dodanie F-16 Kyjevu SITA/AP Photo/Susan Walsh

„nič sa nezmenilo,“ uviedol poradca prezidenta Bidena pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan počas summitu skupiny najbohatších krajín G7 v japonskom meste Hirošima. Citovala ho tlačová agentúra DPA.

Spojené štáty nikdy predtým nezmietli zo stola tému stíhačiek F-16, vyhlásil Sullivan.

Biden v piatok informoval lídrov G7 v Hirošime, že USA podporia spoločný výcvik ukrajinských pilotov v používaní stíhačiek štvrtej generácie vrátane F-16, ktorý by sa konal v spojeneckých európskych krajinách. Keď už bude tento výcvik prebiehať, padne rozhodnutie, kedy a koľko týchto lietadiel bude Ukrajine dodaných a kto v koalícii ich poskytne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite