Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko odmietne návrh eurokomisie znížiť financie pre Maďarsko

.tasr .svet

Poľsko bude rozhodne proti tomu, aby európske inštitúcie krátili vyplácanie eurofondov pre Maďarsko. Podľa agentúry MTI to v nedeľu večer vyhlásil predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki.

Poľsko odmietne návrh eurokomisie znížiť financie pre Maďarsko SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

premiér tak na tlačovej konferencii reagoval na skutočnosť, že Európska komisia (EK) v nedeľu odporučila znížiť finančné prostriedky vyplácané Maďarsku zo spoločného rozpočtu Európskej únie. Pozastavených by malo byť približne 7,5 miliardy eur, a to pre porušovanie zásad právneho štátu a nedostatky v boji proti korupcii.

Varšava sa podľa slov poľského ministerského predsedu zo všetkých síl postaví proti akýmkoľvek opatreniam európskych inštitúcií, ktorých cieľom by bolo nespravodlivo pripraviť ktorýkoľvek členský štát EÚ o finančné zdroje únie, najmä Maďarsko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite