Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sebaobrana je prejavom lásky k vlasti. Pápež označil dodávky zbraní za morálne a legitímne

.tasr .svet

Pápež František označil vo štvrtok dodávky zbraní na Ukrajinu na sebaobranu za morálne legitímne. Vyplýva to z jeho vyjadrení na palube lietadla počas návratu z trojdňovej apoštolskej návštevy Kazachstanu. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Sebaobrana je prejavom lásky k vlasti. Pápež označil dodávky zbraní za morálne a legitímne SITA/AP Photo/Andrew Medichini

„ide o politické rozhodnutie, ktoré môže byť morálne prijateľné, ak je urobené pod podmienkami morálky,“ odpovedal pápež na otázku týkajúcu sa dodávok zbraní na Ukrajinu.

František tiež vysvetlil princípy tzv. spravodlivej vojny rímskokatolíckej cirkvi, ktoré umožňujú proporcionálne použitie smrtiacich zbraní na sebaobranu proti národu agresora. „Sebaobrana je nielen oprávnená, ale aj prejavom lásky k vlasti... Tí, ktorí (niečo) bránia, to milujú,“ dodal.

Pápež tiež vysvetlil, kedy sú dodávky zbraní inej krajine nemorálne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite