Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Napalmové dievča“ dostalo posledné ošetrenie kože, 50 rokov od slávnej snímky​

.tasr .svet

Kanadsko-vietnamská žena z fotografie, na ktorej ako deväťročné dievča uteká nahá a kričí od bolesti, popálená napalmom počas vojny vo Vietname, absolvovala posledné ošetrenie kože. Stalo sa tak 50 rokov po tom, ako bombardovací nálet navždy zmenil jej život.

„Napalmové dievča“ dostalo posledné ošetrenie kože, 50 rokov od slávnej snímky​ SITA/AP Photo/Nick Ut, File

táto fotografia sa stala jedným z najznámejších obrazov vojny vo Vietname a obžalobou utrpenia nevinných civilistov, predovšetkým detí.

Phan Thi Kim Phuc (59), prezývaná tiež napalmové dievča, podstúpila posledné ošetrenie kože po desaťročiach bolesti spôsobenej silnými jazvami na trupe. Jej zranenia boli také vážne, že bezprostredne po útoku si lekári mysleli, že dievča neprežije, ale po viac ako roku liečby sa jej stav stabilizoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite