Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Buča je symbolom hrôzy na Ukrajine, tvrdí prezidentka

.tasr .svet

Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti.

Buča je symbolom hrôzy na Ukrajine, tvrdí prezidentka SITA/Branislav Bibel

prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v nedeľu na sociálnej sieti Facebook uviedla, že ukrajinské mesto Buča, odkiaľ po stiahnutí ruských síl prichádzajú správy o desiatkach zabitých civilistoch a masových hroboch, je symbolom hrôzy na Ukrajine.

„Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu vidíme obrázky útokov na civilistov. Napriek tomu aktuálne zábery z mesta Buča pri Kyjeve otrasú každým človekom. Bežní ľudia zavraždení priamo na uliciach, so zaviazanými rukami. Toto je číre zlo, ktoré treba zastaviť, lebo ono sa nezastaví pred ničím,“ uviedla Čaputová na Facebooku.

„Treba pokračovať v sprísnení sankcií, pomáhať Ukrajine, vyšetriť a potrestať všetkých vojnových zločincov,“ apelovala prezidentka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite