Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NATO nesmie dopustiť vypuknutie vojny medzi alianciou a Ruskom, uviedol Stoltenberg

.tasr .svet

Severoatlantická aliancia (NATO) nesmie dovoliť, aby ruská invázia na Ukrajinu vyústila do vojny medzi alianciou a Moskvou, povedal v piatok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý opätovne vylúčil bezletovú zónu nad Ukrajinou. Informovala o tom agentúra AFP.

NATO nesmie dopustiť vypuknutie vojny medzi alianciou a Ruskom, uviedol Stoltenberg SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski

„Našou zodpovednosťou je zabrániť, aby tento konflikt eskaloval za hranice Ukrajiny a stal sa plnohodnotnou vojnou medzi Ruskom a NATO,“ povedal Stoltenberg v rozhovore pre AFP v čase konania diplomatického fóra v tureckej Antalyi.

Šéf NATO zároveň upozornil, že bezletová zóna nad Ukrajinou „by s najväčšou pravdepodobnosťou viedla k úplnej vojne medzi NATO a Ruskom", ktorá by spôsobila „oveľa viac utrpenia, oveľa viac smrti a ničenia“.

Bezletová zóna nad Ukrajinou by podľa Stoltenberga znamenala, že aliancia by musela vyradiť ruské systémy protivzdušnej obrany nielen na Ukrajine, ale aj okolo Bieloruska a Ruska, cituje AFP.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite