Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálna prokuratúra SR začala trestné stíhanie voči Rusku, naopak Zelenskyj dostane štátnu cenu A. Dubčeka

.tasr .svet

Štátnu cenu Alexandra Dubčeka pri príležitosti 100. výročia jeho narodenia udelí vláda SR aj ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Vplýva to z uznesenia, ktoré vláda v stredu schválila.

Generálna prokuratúra SR začala trestné stíhanie voči Rusku, naopak Zelenskyj dostane štátnu cenu A. Dubčeka SITA/Ukrainian Presidential Press Office

prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR začala v utorok (8. 3.) trestné stíhanie pre vojnové trestné činy v súvislosti s vojenskou agresiou ozbrojených síl Ruskej federácie na Ukrajine. Účelom trestného konania je zadokumentovanie dôkazov o vojnových zločinoch a to predovšetkým od utečencov, ktorí mohli byť ich priamymi svedkami a obeťami. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

„Slovenská prokuratúra koná v úzkej súčinnosti s Generálnou prokuratúrou Ukrajiny a Eurojustom (Agentúra EÚ pre justičnú spoluprácu v trestných veciach, pozn. TASR), ktorý koordinuje zber informácií a postup trestných stíhaní v jednotlivých krajinách,“ vyhlásil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite