Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina ONLINE: Ukrajina tvrdí, že na Kryme zasiahla ruskú leteckú základňu

.redakcia .sita .tasr .svet

Sledujte aktuálne informácie o vojne na Ukrajine.

Ukrajina ONLINE: Ukrajina tvrdí, že na Kryme zasiahla ruskú leteckú základňu SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka

aktuálne informácie o situácii na Ukrajine:

  • Rusko útočilo dronmi, na severe krajiny hlásia výpadky elektriny
  • Moskva za uplynulý deň stratila takmer tisíc vojakov
  • Kyjev štartuje projekt výmeny kolaborantov za Ukrajincov v ruskom zajatí

14:30 Ukrajina tvrdí, že na Kryme zasiahla ruskú leteckú základňu

Ukrajinská armáda v piatok uviedla, že v noci zasiahla ruskú leteckú základňu na Ruskom okupovanom Krymskom polostrove. Informuje o tom TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Terčom útoku sa stala letecká základňa Saki v západnej časti Krymu, oznámil ukrajinský generálny štáb. Dodal, že výsledky útoku sa preverujú.

„Ide o jedno z operačných letísk, ktoré Rusko využíva na kontrolu vzdušného priestoru, najmä Čierneho mora, a na podnikanie náletov na ukrajinské územie,“ vysvetlil ukrajinský generálny štáb.

8:55 Rusko útočilo dronmi, na severe krajiny hlásia výpadky elektriny

Rusko v noci na piatok zaútočilo dronmi na ukrajinské energetické zariadenia v Černihivskej a Žytomyrskej oblasti. Údery spôsobili prerušenie dodávok elektriny, uviedol v piatok prevádzkovateľ národnej energetickej siete Ukrenergo. TASR sa odvoláva na agentúru Reuters.

Spoločnosť Ukrenergo informovala, že dodávky elektrickej energie už boli obnovené pre väčšinu spotrebiteľov v spomínaných oblastiach na severe krajiny.

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na piatok zničila 20 z 22 ruských útočných dronov, uviedol veliteľ ukrajinských vzdušných síl. Väčšina dronov bola zostrelená v Chersonskej, Sumskej, Žytomyrskej a Černihivskej oblasti.

8:00 Moskva za uplynulý deň stratila takmer tisíc vojakov

Moskva počas uplynulého dňa na Ukrajine stratila ďalších 950 vojakov. Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na 572 300 ľudí, uviedol v piatok na Facebooku ukrajinský generálny štáb. Kremeľ podľa neho za uplynulý deň prišiel aj o sedem tankov, 11 obrnených bojových vozidiel pechoty a 36 delostreleckých systémov.

Od začiatku vojny proti Ukrajine Rusko podľa Kyjeva celkovo stratilo už 8 320 tankov, 16 050 obrnených bojových vozidiel pechoty a 15 840 delostreleckých systémov.

Správy z predchádzajúcich dní si môžete prečítať tu 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite