Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko trvá na stiahnutí amerických síl zo strednej a východnej Európy a Pobaltia

.tasr .svet

Uvádza sa to v písomnej odpovedi Ruska na reakciu USA o zárukách bezpečnosti, ktorú vo štvrtok zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Rusko trvá na stiahnutí amerických síl zo strednej a východnej Európy a Pobaltia SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

moskva trvá na stiahnutí všetkých amerických ozbrojených síl a zbraní rozmiestnených v stredovýchodnej a juhovýchodnej Európe a Pobaltí, uvádza sa v písomnej odpovedi Ruska na reakciu USA o zárukách bezpečnosti, ktorú vo štvrtok zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje na základe správy prevzatej z agentúry TASS.

„Sme si istí, že národné potenciály v týchto oblastiach sú celkom dostatočné. Sme pripravení diskutovať o týchto otázkach na základe článkov 4 a 5 ruských návrhov dohôd,“ píše sa v dokumente ruského rezortu diplomacie.

Ďalej sa v ňom uvádza, že „rozmiestnenie ozbrojených síl Ruskej federácie na svojom území neovplyvňuje a ani nemôže ovplyvniť základné záujmy USA. Pripomíname, že na území Ukrajiny sa nenachádzajú žiadne naše sily“.

„V prípade absencie pripravenosti americkej strany rokovať o pevných, právne záväzných zárukách našej bezpečnosti zo strany USA a ich spojencov bude Rusko musieť reagovať, a to aj prostredníctvom implementácie opatrení vojensko-technického charakteru,“ uvádza sa v dokumente.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite