Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Americká odpoveď nenecháva veľa priestoru na optimizmus, reaguje Rusko

.sita .svet

Sergej Lavrov poznamenal, že odpoveď Američanov obsahuje prvky, ktoré by mohli viesť k „začiatku serióznych rokovaní o druhoradých problémoch“, ale zdôraznil, že „dokument neobsahuje žiadnu pozitívnu reakciu na hlavný problém“.

Americká odpoveď nenecháva veľa priestoru na optimizmus, reaguje Rusko SITA/The State Duma/AP

odmietnutie hlavných požiadaviek Ruska v súvislosti s riešením ukrajinskej krízy zo strany Spojených štátov necháva malý priestor pre optimizmus, skonštatoval vo štvrtok hovorca Kremľa. Zároveň však dodal, že dialóg je stále možný. „Vždy je nádej na pokračovanie dialógu, je to v záujme nás aj Američanov,“ poznamenal Dmitrij Peskov.

V uplynulých týždňoch sa zvýšilo napätie v súvislosti s obavami Spojených štátov a ich spojencov z Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) z možnej ruskej invázie na Ukrajinu, keďže sa v blízkosti hraníc zhromaždilo asi 100-tisíc ruských vojakov. Moskva tieto zámery odmieta a stanovila si sériu požiadaviek, ktoré podľa nej zvýšia bezpečnosť v Európe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite