Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Situácia na Ukrajine je vážna, neakceptujeme všetky podmienky Ruska, tvrdí Korčok

.tasr .svet

Naďalej však vidí priestor na diplomatické riešenie.

Situácia na Ukrajine je vážna, neakceptujeme všetky podmienky Ruska, tvrdí Korčok SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

niektoré požiadavky Ruskej federácie v súvislosti so situáciou na Ukrajine nemôže Slovensko akceptovať. Po rokovaní Bezpečnostnej rady vlády SR to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). Naďalej vidí priestor na diplomatické riešenie. So šéfom rezortu obrany Jaroslavom Naďom (OĽANO) sa zhodli na mimoriadnej závažnosti situácie. Naď ozrejmil, že na ukrajinských hraniciach sa zhromažďuje okolo 130-tisíc príslušníkov ruských ozbrojených síl i ťažká technika. Niektorá podľa jeho slov zasahuje svojím dosahom aj územie SR.

„Súčasťou požiadaviek Ruska sú aj niektoré veci, ktoré nie sú z nášho pohľadu ani len rokovateľné. Prepisovali by celú bezpečnostnú architektúru a svet, do ktorého SR a ostatné štáty vstúpili po roku 1989,“ povedal Korčok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite