Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Johnsona okrem večierku počas lockdownu obvinili z ďalšieho porušenia pravidiel

.tasr .svet

Objavila sa informácia, že zamestnanci sa v londýnskom sídle premiéra na Downing Street počas prvého lockdownu v júni 2020 zhromaždili, aby mu zablahoželali k narodeninám.

Johnsona okrem večierku počas lockdownu obvinili z ďalšieho porušenia pravidiel SITA/Leon Neal/Pool via AP

britský premiér Boris Johnson čelí novým obvineniam z porušenia pandemických pravidiel. Sídlo na Downing Street uviedlo, že personál sa „zhromaždil iba nakrátko“ v miestnosti kabinetu po zasadnutí. Reagovalo tým na správu televíznej stanice ITV News, podľa ktorej tam bolo prítomných do 30 ľudí. Stanica informovala, že stretnutie popoludní 19. júna 2020 zorganizovala premiérova manželka Carrie Johnsonová ako narodeninové prekvapenie preňho, hoci bolo spoločenské stýkanie vo vnútorných priestoroch zakázané.

Agentúra PA dostala informáciu, že nakrátko sa na stretnutí zúčastnila aj interiérová návrhárka Lulu Lytleová, ktorá robila okázalú renováciu premiérovho bytu a práve na ňom na Downing Street pracovala.

Hovorkyňa Downing Street uviedla: „Skupina zamestnancov, pracujúcich v ten deň, sa nakrátko zišla v miestnosti kabinetu po zasadnutí a zablahoželala premiérovi k narodeninám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite