Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyzval na rýchle sankcie voči Rusku

.sita .svet

Len ak sú sankcie uvalené pred ozbrojeným konfliktom, „stanú sa preventívnym mechanizmom pre akúkoľvek možnú eskaláciu“, povedal Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyzval na rýchle sankcie voči Rusku Johanna Geron, Pool Photo via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval lídrov Európskej únie, aby rýchlo uvalili sankcie na Rusko, než bude neskoro a napadne jeho krajinu. Novinárom v Bruseli tiež povedal, že Ukrajina je pripravená na rokovania s Ruskom s cieľom uvoľniť napätie, ale ruský prezident Vladimir Putin sa zatiaľ nezdá byť ochotný prísť k rokovaciemu stolu.

„Pre nás je dôležité mať zavedené sankcie než by nastal konflikt, skôr ako po ňom, pretože pri uplatnení po tom, ako by konflikt nastal, by v podstate stratili zmysel,“ vyjadril sa Zelenskyj. Odkazujúc na viac ako sedemročný konflikt na východe Ukrajiny tiež povedal, že len ak sú sankcie uvalené pred ozbrojeným konfliktom, „stanú sa preventívnym mechanizmom pre akúkoľvek možnú eskaláciu“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite