Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin v rozhovore s Johnsonom zdôraznil požiadavku na poskytnutie záruk, že NATO sa nerozšíri o Ukrajinu

.sita .svet

Ruský prezident v telefonickom rozhovore s britským premiérom zopakoval potrebu „okamžite začať rokovania o vypracovaní jasných medzinárodných dohôd, ktoré by vylúčili akékoľvek rozšírenie NATO na východ a rozmiestnenie zbraní ohrozujúcich Rusko v susedných krajinách, predovšetkým na Ukrajine“.

Putin v rozhovore s Johnsonom zdôraznil požiadavku na poskytnutie záruk, že NATO sa nerozšíri o Ukrajinu Kremlin Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin v pondelok v telefonickom rozhovore s britským premiérom Borisom Johnsonom zopakoval, že Moskva trvá na poskytnutí garancií, ktoré zabránia rozšíreniu NATO ďalej na východ. Aktivity členských štátov NATO na ukrajinskom území pritom označil za „priamu hrozbu pre bezpečnosť Ruska“.

Putin v rozhovore zdôraznil potrebu „okamžite začať rokovania o vypracovaní jasných medzinárodných dohôd, ktoré by vylúčili akékoľvek rozšírenie NATO na východ a rozmiestnenie zbraní ohrozujúcich Rusko v susedných krajinách, predovšetkým na Ukrajine“. Ruský líder ďalej podľa Kremľa v rozhovore informoval, že Moskva čoskoro predloží návrh dokumentu, v ktorom načrtne tieto požiadavky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite