Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudstvo sa nachádza na začiatku klimatickej katastrofy, tvrdí Hojsík

.sita .svet

Z hľadiska HDP vkladá Európska únia do obnoviteľných zdrojov energie menej peňazí ako napríklad Čína či USA, podľa europoslanca preto musí viac konať.

Ľudstvo sa nachádza na začiatku klimatickej katastrofy, tvrdí Hojsík TASR/Jakub Kotian

správa Medzivládneho panelu pre zmenu klímy (IPCC) je potvrdením, že ľudstvo sa nachádza na pokraji klimatickej krízy a začiatku klimatickej katastrofy. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedol poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík (Progresívne Slovensko/Renew Europe). Aktuálne extrémy počasia, ktoré sužujú Európu, ako sú lesné požiare, tornáda, záplavy či vysoké teploty sú podľa europoslanca iba malou ochutnávkou udalostí, ktoré budú ľudstvo čakať, ak nebude rázne konať.

„Najzaujímavejšie na tom je, že vlády ospravedlňujú nevykonávanie dostatočne razantných zmien v súvislosti s klímou konkurencieschopnosťou. Ale opak je pravdou. Nedá sa robiť zisk na mŕtvej planéte. A riešenie klimatickej krízy je v súčasnosti v pozitívnom slova zmysle dobrý biznis, pretože obnoviteľné zdroje energie sú aj ekonomicky najvýhodnejšie,“ povedal Hojsík.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite