Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Európska komisia schválila predbežnú dohodu o nákupe vakcíny spoločnosti Novavax

.tasr .svet

Európska únia chce týmto krokom rozšíriť portfólio protikoronavírusových vakcín a zabezpečiť tak, aby bola Európa dobre pripravená na boj s pandémiou ochorenia covid-19.

Európska komisia schválila predbežnú dohodu o nákupe vakcíny spoločnosti Novavax SITA/AP Photo/Mary Altaffer, File

európska komisia (EK) v stredu schválila predbežnú dohodu o nákupe 200 miliónov dávok vakcíny americkej farmaceutickej spoločnosti Novavax, ktorá ma zaistiť krajinám EÚ prístup k potencionálnej vakcíne proti koronavírusu, píše sa v tlačovej správe EK.      

Po tom, ako vakcínu od spoločnosti Novavax preskúma a schváli Európskou agentúrou pre lieky (EMA), budú môcť členské štáty EÚ nakúpiť na základe tejto dohody 100 miliónov dávok tejto očkovacej látky a prikúpiť ďalších 100 miliónov dávok v priebehu rokov 2021 až 2023.      

EÚ chce týmto krokom rozšíriť portfólio protikoronavírusových vakcín a zabezpečiť tak, aby bola Európa dobre pripravená na boj s pandémiou ochorenia covid-19.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite