Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demokrati zvažujú ďalší impeachment proti Trumpovi. Prezident oznámil, že sa nezúčastní na Bidenovej inaugurácii

.tasr .svet

Dosluhujúci americký prezident Donald Trump v piatok oznámil, že sa 20. januára nezúčastní na inaugurácii novozvoleného prezidenta Joea Bidena, informovala v agentúra AP. „Pre všetkých, ktorí sa na to pýtajú; nechystám sa ísť na inauguráciu 20. januára,“ napísal Trump v piatok na Twitteri.

Demokrati zvažujú ďalší impeachment proti Trumpovi. Prezident oznámil, že sa nezúčastní na Bidenovej inaugurácii SITA/AP Photo/John Minchillo

demokrat Biden porazil republikánskeho kandidáta Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa konali 3. novembra 2020. Americký Kongres Bidenovo víťazstvo definitívne potvrdil v stredu. Trump dlhodobo odmietal prijať porážku a snažil sa podnikať kroky s cieľom zmeniť výsledky volieb.

Priaznivci Trumpa v stredu násilím vnikli do sídla amerického Kongresu v hlavnom meste Washington. Kongres mal v tom čase oficiálne potvrdiť víťazstvo Bidena v prezidentských voľbách. Zasadnutie prerušili a kongresmanov i novinárov evakuovali. O život prišlo viacero ľudí.

Úradujúci minister obrany Christopher Miller vo štvrtok podpísal príkazy, ktorými na 30 dní aktivoval Národnú gardu zo štátov Virgínia, Pensylvánia, New York, New Jersey, Delaware a Maryland.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite