Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Účinkuje vakcína aj na mutáciu koronavírusu? Je to vysoko pravdepodobné, vyhlásil šéf spoločnosti BioNTech

.tasr .svet

Riaditeľ nemeckej spoločnosti BioNTech Ugur Šahin ďalej uviedol, že ak by bolo treba vakcínu upraviť, BioNTech ju dokáže vyrobiť do šiestich týždňov

Účinkuje vakcína aj na mutáciu koronavírusu? Je to vysoko pravdepodobné, vyhlásil šéf spoločnosti BioNTech Andreas Arnold/AP

je „vysoko pravdepodobné“, že vakcína proti novému koronavírusu SARS-CoV-2 vyvinutá spoločnosťami BioNTech a Pfizer je účinná aj v prípade jeho zmutovanej verzie, ktorú  nedávno objavili vo Veľkej Británii a niekoľkých ďalších krajinách. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii v Berlíne spoluzakladateľ a riaditeľ nemeckej spoločnosti BioNTech Ugur Šahin, ktorého citovala agentúra AFP.

nový kmeň

Šahin ďalej uviedol, že ak by bolo treba vakcínu upraviť, BioNTech ju dokáže vyrobiť do šiestich týždňov, aj keď následne bude možno potrebné jej opätovné schválenie regulačnými orgánmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite