Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden oznámil členov svojho tímu na boj proti pandémii

.redakcia .svet

Novozvolený americký prezident Joe Biden v pondelok oznámil zloženie svojho tímu povereného riešením pandémie koronavírusu, ktorý vypracuje návrh na boj proti šíreniu nákazy.

Biden oznámil členov svojho tímu na boj proti pandémii AP Photo/Carolyn Kaste

biden po sobotňajšom oznámení svojho víťazstva v prezidentských voľbách v USA v nedeľu uviedol, že medzi štyrmi prioritami jeho administratívy bude boj proti koronavírusu a že v pondelok oznámi zloženie tímu odborníkov.

Členom tímu je aj expert na očkovacie látky Rick Bright, ktorý ako whistleblower podal sťažnosť po tom, čo ho preradili na menej dôležitú funkciu, lebo odolával politickému tlaku, aby povolil rozsiahle používanie lieku na maláriu hydroxychlorochínu. Ten presadzoval na liečbu ochorenia COVID-19 práve prezident Donald Trump.

Ďalšími členmi Bidenovho tímu sú lekári a vedci, ktorí pracovali aj v predchádzajúcich administratívach – sú medzi nimi odborníci na verejné zdravie, vakcíny a infekčné choroby.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite