Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakúsko od pondelka opäť sprísni opatrenia proti koronavírusu

.redakcia .svet

Rakúsko od pondelka opäť sprísni reštrikcie týkajúce sa nosenia tvárových rúšok a dodržiavania spoločenského odstupu na verejných podujatiach a v reštauráciách.

Rakúsko od pondelka opäť sprísni opatrenia proti koronavírusu AP Photo/Ronald Zak

avizované opatrenia, ktoré v piatok podľa tlačovej agentúry Reuters oznámil rakúsky kancelár Sebastian Kurz, sú reakciou na zrýchľujúce sa šírenie koronavírusovej pandémie v tejto alpskej krajine.

Nosenie rúšok bude povinné v obchodoch, vo všetkých druhoch hromadnej dopravy a v školách mimo tried. Súkromné podujatia konané vnútri budú obmedzené na maximálne 50 účastníkov a vonkajšie na 100 osôb. Profesionálne organizované akcie so sedením môžu mať vnútri najviac 1500 účastníkov a vonkajšie 3000.

Denné prírastky nákazy koronavírusom, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, rastú v Rakúsku od konca júna, pričom vo štvrtok úrady zaznamenali 644 nových prípadov infekcie - najviac od konca marca, keď počiatočná vlna slabla vďaka celoštátnemu obmedzeniu pohybu obyvateľstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite