Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spisovateľka Svetlana Alexijevič: Lukašenko sa musí začať rozprávať s ľuďmi

.redakcia .svet

Nositeľka Nobelovej ceny za literatúru Sviatlana Alexijevičová vyzvala v stredu Rusko, aby bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka pomohol presvedčiť viesť rokovania s občanmi. Uviedla to agentúra Reuters.

Spisovateľka Svetlana Alexijevič: Lukašenko sa musí začať rozprávať s ľuďmi Sergei Grits/AP/SITA Spisovateľka Alexijevič zdraví novinárov a svojich podporovateľov cestou na vypočúvanie.

alexijevičovú si v Bielorusku na stredu predvolali na výsluch ako svedkyňu v rámci vyšetrovania založenia opozičnej Koordinačnej rady, ktorú vláda viní z nelegálneho pokusu o prevzatie moci. Spisovateľka po návrate pred novinárov uviedla, že využila svoje právo nevypovedať s tým, že podľa nej neexistuje dôvod na vyšetrovanie.

„Lukašenko sa teraz už rozpráva len s (ruským prezidentom) Putinom. Potrebujeme, aby hovoril s ľuďmi,“ povedala novinárom Alexijevičová pred budovou bieloruského vyšetrovacieho výboru.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite