Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chovancovou smrťou sa bude zaoberať belgický parlament

.redakcia .svet

Pracovné výbory belgického federálneho parlamentu pre vnútorné záležitosti a spravodlivosť v stredu doobeda zasadnú kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu smrti slovenského občana Jozefa Chovanca.Uviedla to v pondelok tlačová agentúra Belga.

Chovancovou smrťou sa bude zaoberať belgický parlament Charleroi Police CCTV/AP/SITA 24. február 2018 Charleroi, Belgicko: Zábery z cely predbežného zadržania, kde Jozef Chovanec umrel.

slovák Chovanec zomrel vo februári 2018 po predošlom neprimeranom zásahu letiskovej polície v cele predbežného zadržania na letisku v Charleroi. 

Poslanci pri tejto príležitosti vypočujú ministra vnútra Pietera De Crema a ministra spravodlivosti Koena Geensa. Podľa agentúry však viacero politických skupín v parlamente chce ísť ešte ďalej a požadujú podrobný audit udalostí, ku ktorým došlo na letisku v Charleroi.

Šéf parlamentnej skupiny frankofónnych socialistov (PS) Ahmed Laaouej v rozhovore pre denník La Libre Belgique naznačil potrebu hĺbkového auditu letiskovej polície, pričom kontrolnú činnosť by mal vykonať Výbor P, orgán na kontrolu policajnej činnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite