Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Nemecku počas protipandemických demonštrácií zadržali 133 ľudí

.redakcia .svet

Nemecká polícia zadržala v Berlíne počas víkendových demonštrácií proti obmedzeniam zavedeným v rámci boja proti koronavírusovej pandémii viac ako 100 ľudí. Pri zásahoch proti demonštrantom sa zranilo približne 45 policajtov, informuje tlačová agentúra AFP.

V Nemecku počas protipandemických demonštrácií zadržali 133 ľudí Christoph Soeder/AP/SITA Na prvotnom pochode centrom mesta, ktorý sa skončil pred Brandenburskou bránou, sa podľa polície zišlo približne 17 000 ľudí.

polícia v sobotu zadržala celkovo 133 ľudí v dôsledku spáchania rôznych priestupkov vrátane kladenia odporu príslušníkom polície, porušovania verejného poriadku či používania protiústavných symbolov. Traja príslušníci polície museli byť hospitalizovaní.

Usporiadatelia berlínskeho zhromaždenia nedokázali zaistiť dodržiavanie bezpečnostných predpisov. Len máloktorí z protestujúcich mali na tvárach rúška a dodržiavali bezpečnostné odstupy. Polícia preto oznámila približne 20 000 účastníkom ukončenie podujatia a keď sa niektorí odmietli rozísť, upozornila ich, že sa dopúšťajú priestupkov, čo viedlo k ďalším hlasným prejavom nespokojnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite