Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko zostáva aj naďalej súčasťou Svetovej zdravotníckej organizácie

.redakcia .svet

Rezort zdravotníctva prízvukoval, že globálne je WHO vnímaná ako dôležitá medzinárodná zložka Organizácie spojených národov v zdravotnej oblasti.

Slovensko zostáva aj naďalej súčasťou Svetovej zdravotníckej organizácie AP Photo/Anjum Naveed

slovenská republika zostáva aj naďalej súčasťou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Uviedla to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová, ktorá tak reagovala na otázku TASR, či Slovensko neplánuje z organizácie vystúpiť po vzore USA.

Vysvetlila, že pokiaľ ide o členské príspevky, každá členská krajina WHO prispieva svojím dielom do spoločného rozpočtu organizácie. „Výška je každoročne mierne modifikovaná v závislosti od vývoja HDP danej krajiny. Za posledné roky sa situácia vyvinula tak, že podiel príspevkov členských štátov na rozpočte WHO je oveľa nižší ako podiel neštátneho sektora či individuálnych donorov,“ povedala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite