Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľská prezidentská kampaň vrcholí, voľby rozhodnú o politickej budúcnosti krajiny

.redakcia .svet

Poľsko zažíva v piatok posledný deň kampane pred druhým kolom prezidentských volieb, ktoré sa budú konať v nedeľu. V piatok o polnoci nastane predvolebné moratórium, počas ktorého je zakázané zverejňovanie predvolebných prieskumov i predvolebná kampaň.

Poľská prezidentská kampaň vrcholí, voľby rozhodnú o politickej budúcnosti krajiny Czarek Sokolowski/AP/SITA

moratórium sa skončí v nedeľu o deviatej večer nášho času, keď sa zatvoria volebné miestnosti a môžu sa začať zverejňovať prvé exit polly.

Ako informovala agentúra DPA, úradujúci prezident Andrej Duda má v pláne ukončiť svoju predvolebnú kampaň na juhovýchode Poľska, kde má najsilnejšiu podporu. 

Posledný deň svojej kampane začne Duda v Podkarpatskom vojvodstve a zavŕši ho v meste Zamošč, kde sa stretne s voličmi pred polnocou.

Jeho rival v druhom kole volieb, varšavský primátor Rafal Trzaskowski, plánuje v piatok kampaň v malých mestách na juhozápade krajiny. Ide o mestá a obce, ktoré boli v minulosti baštami jeho centristickej Občianskej platformy, za ktorú kandiduje.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite