Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Javorčík bude generálnym riaditeľom na Generálnom sekretariáte Rady EÚ

.redakcia .svet

Rada Európskej únie v piatok oznámila, že súčasný veľvyslanec SR pri EÚ Peter Javorčík (52) bol vymenovaný za generálneho riaditeľa pre dopravu, energetiku, životné prostredie a vzdelávanie na Generálnom sekretariáte Rady EÚ. Ministerstvo zahraničných vecí SR víta vymenovanie veľvyslanca Petra Javorčíka do tejto vysokopostavenej pozície a želá mu veľa úspechov pri napĺňaní jeho náročnej a zodpovednej funkcie.

Javorčík bude generálnym riaditeľom na Generálnom sekretariáte Rady EÚ SITA/Jozef Jakubčo

Javorčík je kariérny diplomat a súčasný vedúci Stáleho zastúpenia SR pri EÚ. Túto funkciu zastáva od roku 2015. Agende európskych záležitostí sa venuje už viac ako 25 rokov. V rokoch 2012 - 2015 bol štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí SR zodpovedným za európske záležitosti. Jeho meno sa spája so začiatkom slovenských eurointegračných ambícií, keď od roku 1995 pôsobil na rôznych pozíciách vtedajšej Misie SR pri EÚ v Bruseli, v rezorte diplomacie bol súčasťou prístupových rokovaní Slovenska do EÚ a pôsobil aj v Európskej komisii v kabinete prvého slovenského eurokomisára Jána Figeľa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite