Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Južná Kórea zaznamenala prudký nárast prípadov nákazy, v USA zomrelo na koronavírus 120 000 ľudí

.redakcia .svet

Južná Kórea zaznamenala v utorok prudký nárast, 46 nakazených koronavírusom, prevažne vďaka dovezeným prípadom. Spojené štáty v pondelok prekročili pochmúrnu hranicu 120 000 úmrtí na koronavírus, keď za posledných 24 hodín pribudlo v krajine ďalších 425 mŕtvych.

Južná Kórea zaznamenala prudký nárast prípadov nákazy, v USA zomrelo na koronavírus 120 000 ľudí AP Photo/Andy Wong

väčšinu z importovaných prípadov zistili medzi námorníkmi na lodi plaviacej sa pod ruskou vlajkou, ktorá zakotvila v juhovýchodnom meste Pusan. Šírenie koronavírusu na území juhokórejského Soulu a v okolí metropoly pokračuje, podľa úradov prebieha v Soule druhá vlna pandémie.

Krajina hlásila aj jedno ďalšie úmrtie, celkovo ich zaznamenala 281. Smrtnosť je 2,25 percenta, uviedla tlačová agentúra Jonhap.

Južná Kórea zaznamenala spomínaných 46 nových infekcií, vrátane 16 prípadov domáceho prenosu, a celkový počet nakazených v krajine tak stúpol na 12 484. Uviedlo to Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb.

Prírastok nových prípadov je veľký oproti pondelku, keď ich hlásili 17, najmenej za takmer mesiac.

Dovezených prípadov nákazy hlásili v utorok 30, z ktorých 16 sa spája s 3933-tonovou mraziarenskou nákladnou loďou, plaviacou sa pod vlajkou Ruska a s 21-člennou posádkou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite