Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko chce odpovedať na vyhostenie diplomatov Českom v štýle oko za oko 

.redakcia .svet

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová v sobotu uviedla, že Rusko odpovie na rozhodnutie Českej republiky vyhostiť dvoch ruských diplomatov v duchu zásady oko za oko. Podľa hovorkyne, ktorú citovala agentúra TASS, „Praha úmyselne zasadila úder rôznym oblastiam rusko-českej spolupráce".​

Rusko chce odpovedať na vyhostenie diplomatov Českom v štýle oko za oko  Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/ AP/ SITa

zacharovová poznamenala, že Rusko prijme odvetné opatrenia s určitosťou. „Tento akt určite zohľadníme pri budovaní vzťahov s Českou republikou," uviedla.

Vyhostiť dvoch ruských diplomatov sa Česká republika rozhodla v reakcii na vyšetrovanie úniku informácie o tom, že do Česka prišiel agent ruských tajných služieb s jedom ricín, ktorého bezpečnostné úrady vyhodnotili ako riziko pre pražského primátora Zdeňka Hřiba, starostu Prahy 6 Ondřeja Kolářa a starostu katastrálneho územia Prahy Řeporyje Pavla Novotného.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite