Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zákaz nočného vychádzania bude v New Yorku platiť do nedele

.redakcia .svet

Zákaz vychádzania, ktorý v americkom veľkomeste New York začne platiť od utorka 20:00 hod miestneho času, potrvá každý deň až do nedele 7. júna do 05:00 hod miestneho času. Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii newyorský starosta Bill de Blasio.

Zákaz nočného vychádzania bude v New Yorku platiť do nedele Wong Maye-E/AP/SITA

„Nebudeme tolerovať nijaké násilie. Nebudeme tolerovať útoky na policajtov a ani podnecovanie nenávisti,“ uviedol de Blasio. „Som presvedčený, že to zvládneme,“ dodal.

Uvoľňovanie karanténnych opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie bude pokračovať opäť v pondelok. Starosta tiež požiadal demonštrantov, aby „protestovali cez deň a potom išli domov“. 

De Blasio okrem toho vyjadril obavy, že protesty môžu napomôcť šíreniu ochorenia COVID-19. „Konanie protestov počas jedného či dvoch dní je jedna vec, no s ich ďalším pokračovaním sa nebezpečenstvo rozšírenia nákazy zvyšuje,“ konštatoval.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite