Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre konanie Johnsonovho poradcu odstúpil námestník ministra pre Škótsko

.redakcia .svet

Námestník britského ministra pre Škótsko Douglas Ross odstúpil v utorok zo svojej funkcie. Dôvodom bolo konanie Dominica Cummingsa, vplyvného poradcu britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý sa rozhodol odísť z Londýna krátko po začiatku platnosti celoštátnej karantény zavedenej v boji proti koronavírusovej pandémii.

Pre konanie Johnsonovho poradcu odstúpil námestník ministra pre Škótsko AP Photo/Frank Augstein Dominic Cummings porušil nariadenia vlády v čase, keď v Anglicku vyčíňala pandémia. Nevidí na svojom konaní nič zlé.

Ross uviedol, že Cummingsovo tvrdenie, že sa nedopustil ničoho „nelegálneho“ a na cestovanie mal dobré dôvody, „nezdieľa väčšina ľudí, ktorí sa správali tak, ako to vláda vyžadovala“.

„Hoci mohli byť (Cummingsove) úmysly dobre mienené, reakcie na tieto správy ukazujú, že s tým, ako si pán Cummings interpretoval odporúčania vlády, sa nezhoduje väčšina ľudí, ktorí konali tak, ako vláda povedala,“ povedal Ross.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite