Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oblasť Bengálskeho zálivu zasiahla najsilnejšia supercyklóna za desaťročia

.redakcia .svet

Oblasť Bengálskeho zálivu zasiahla v stredu supercyklóna Amphan sprevádzaná vetrom dosahujúcim rýchlosť až 190 kilometrov za hodinu. Najsilnejšia cyklóna za posledné desaťročia už spôsobila obrovské škody na majetku a vyžiadala si životy najmenej 24 ľudí.

Oblasť Bengálskeho zálivu zasiahla najsilnejšia supercyklóna za desaťročia AP Photo

Kalkatu, hlavné mesto indického štátu Západné Bengálsko, zasiahol v popoludňajších hodinách vietor dosahujúci rýchlosť 185 kilometrov za hodinu, ktorý spôsobil značné škody na miestnej infraštruktúre. Na televíznych záberoch z tohto 15 miliónového mesta je podľa agentúry DPA vidieť, ako v prívalovej vlne do seba navzájom narážajú odstavené motorové vozidlá.  

Amphan už zasiahla aj Sundarban, najväčší mangrovníkový les na svete, ktorý sa rozprestiera sa na hraniciach Indie a Bangladéša. Cyklóna mala v tejto oblasti podľa meteorológov za následok rozsiahle škody spôsobené prívalovými vlnami, záplavami a zosuvmi pôdy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite